Jak dzisiaj waszym zdaniem wygląda sprawa jeśli chodzi o lokaty? Czy warto inwestować w to pieniądze? Niedawno otrzymałem ofertę na maila
http://taxcare.pl/inwestowanie/lokaty w zakresie lokat dla firm. I zastanawiam się czy część pieniędzy tam nie ulokować. Zysk jakiś powalający nie jest, ale pieniądze bezpieczne. I na inflację zarobią. Ewentualnie co można dzisiaj uznać za alternatywę lokat? Coś co będzie miało trochę większy zysk, ale porównywalne bezpieczeństwo. Mam część pieniędzy, którą chcę bezpiecznie ulokować, dlatego pomyślałem właśnie o lokatach.
Moim zdaniem lepiej spróbować wyłożyć kasę na obligacje. Tutaj jest informator
gdzie kupić obligacje i jak to wszystko wygląda, na poczatek teoretycznie.
Od dawna złoto stanowiło pieniądz sam w sobie. Było tak do momentu, gdy pieniądz sztucznie oddzielono od złota odbierając jego wymienialność zgodnie z parytetem. Od tego czasu obserwujemy zjawisko, które moglibyśmy nazwać wyrównaniem spadku wartości pieniądza przez wzrost ceny złota. Innymi słowy w wyniku różnorodnych, przeważnie skomplikowanych operacji ekonomicznych i eksperymentach makroekonomicznych na pieniądzu, złoto coraz bardziej rekompensuje swoją wzrastającą ceną malejącą wartość pieniądza. A im bardziej rośnie jego cena, tym bardziej zwiększa się na nie popyt, co z kolei jeszcze bardziej wzmacnia wzrost jego ceny.
![[Obrazek: ID-10067078_FreeDigitalPhotos.net_by_Stuart_Miles.jpg]](http://zysker.pl/uploads/images/ID-10067078_FreeDigitalPhotos.net_by_Stuart_Miles.jpg)
Dlaczego cena złota ciągle rośnie?
Przede wszystkim dlatego że pieniądz nie ma swojego umocowania w parytecie złota. Rządzącym bardzo łatwo dzięki temu manipulować podażą pieniądza na rynku, by inflacja mogła napędzać gospodarkę. Tak ostatnio robiły Stany Zjednoczone i Rosja, tak od lat robią Włosi, tak po I Wojnie Światowej robili Niemcy. Złoto inwestycyjne jest nadal ciekawą alternatywą dla innych instrumentów finansowych.
Rynkowe turbulencje, będące efektem kryzysów walutowych czy zachowawczych decyzji banków centralnych są bezpośrednią przyczyną poszukiwania alternatywnych rozwiązań inwestycyjnych. Złoto, zwolnione z podatku VAT, bardzo często traktowane jest jako waluta, a nie surowiec. Co jednak najważniejsze, w przeciwieństwie do banknotów złota nie można dodrukować, a jego zasoby są ograniczone.
Więcej o inwestowaniu w złoto dowiesz się na stronie [https://www.mennica.com.pl/produkty-inwestycyjne/dlaczego-warto-inwestowac-w-zloto].
Tak jak już ktoś pisał wyżej też uważam, że teraz złoto to dużo lepsza inwestycja niż lokaty. Ale najlepiej inwestować w złoto samemu, to znaczy kupować np. złote monety, sztabki itd. Taką lokatę zawsze można, w razie potrzeby w miarę szybko upłynnić. Teraz złoto skupują nawet online, np
tutaj, zawsze można też iść do sklepu numizmatycznego czy nawet kantoru.
Można też inwestować w czyste spółki. Wiele jest takich na rynku. Polecam usługi firmy
www.spolki-excelio.pl, która was przeprowadzi przez ten proces.
Ja inwestuje w opcje. Znacie ten rodzaj zarabiania? Jak nie to polecam wam lekturę strony
opcje binarne - opinie.