Od jakiegoś czasu myślę nad własnym lokalem gastronomicznym. Pewnie, że robilem reaserch i wiem mniej więcej na co jest w naszym mieście zapotrzebowanie, a jakimi lokalami rynek jest przesycony (moim zdaniem). Jednak moj punkt widzenia może być nieco inny niż Wasz, dlatego może mi napiszecie jak to wygląda z Waszej perspektywy? Czego Wam brakuje na kulinarnej mapie Katowic? O ile sam jestem w miarę zorientowany na konkretny cel, o tyle wszelkie rady są dla mnie cenne. Nie tylko takie typowe porady dla restauratorów jak np. tutaj można znaleźć ->
https://www.unileverfoodsolutions.pl/Akt...trefa.html ale też (również) od potencjalnych klientów, bo to pozwala poznać preferencje, a to jest nie do przecenienia. Na UnileverFoodSolutions.pl są świetne porady, raczej dla profesjonalistów, ale myślę, że każdy kto się interesuje kulinariami lub/i tematami pokrewnymi znajdzie tam coś dla siebie.
Hej,
piszę do osób, które mają problemy w sowim biznesie. Głównie chodzi mi o zachowanie przy upadłościach. Polecam skorzystać z pomocnych serwisów. Ostatnio pomagałem dla brata przeprowadzić upadłość jego firmy. Tutaj znaleźliśmy cenne wskazówki oraz rady
spiralazadluzenia
dzięki nim wszystko poszło sprawie. Brat ogłosił upadłość firmy i kombinuje co tu dalej działać. Polecam tego typu serwisy mogą wam pomóc i ograniczyć trochę papierkową robotę

Dodam jeszcze tylko, że ważny jest również pewny dostawca. Jak otwierasz salon kosmetyczno-fryzjerski to tutaj masz pewne źródło zaopatrzenia:
https://sklep.fryzaw.pl/. Korzystamy z ich usług od dawna, polecam.
Założenie firmy i co dalej...podatki. Wybór księgowa czy biuro to zawsze trudna decyzja. Dla ułatwienia zostawiam
link do krótkiego poradnika.
Jeśli już jesteś po tej całej papierkologii etc, to polecam kwestie związane z zarządzaniem firmy. Możecie zacząć od narzędzi które oferuje wfirma.pl . Ja osobiście korzystam z CRM, z organizacji magazynu i faktur. To ułatwia mi codzienną prace, mam w tym systemie kilku swoich zaufanych pracowników, wszystko fajnie się dzięki temu układa.