Czy kiedyś ktoś Wam mówił, z czym kojarzy sie to miasto, że kiedyś był i wspomina miło, bo...? Jestem ciekawa, jak inni widzą nasze miasto.
Moja koleżanka kiedyś mnie odwiedziła i zachwycała się niesamowicie. Powiedziała, że może to nie jest najpiękniejsze polskie miasto, ale jest cudowne

Ja często słyszę opinie od osób, które nigdy nie były w Katowicach, że brudno, szaro, ponuro... A w każdym mieście można znaleźć i ładne, i brzydkie miejsca.

o tym,że brudno szaro i ponuro to i ja słyszałam. dodatkowo jest wielkie zdziwienie, że w podstawówce na przyrodzie mówili o smogu i w ogóle, że kopalnie to pewnie pył wszędzie i ludzie chodzą czarni jak murzyni

a tu przyjeżdżasz i normalne budynki, normalni ludzie... no jak nie-Katowice; )
O tak,też się z tym spotkałam! Wszyscy myślą,że tu górnicy chodza po ulicy i tylko im mydło kupowac i dawac w prezencie

A ja zawsze słyszałam pozytywne opinie o mieszkańcach, że to są bardzo otwarci i uprzejmi ludzie, aż serce rośnie

Ostatnio gościłem znajomych i mieli bardzo negatywne odczucia o Katowicach, chociaż nigdy tu nie byli. Ale po dwóch dniach stwierdzili, że to jedna fajne nowoczesne miasto

A ja się właśnie spotkałem z opinią, że jest tu brudno, nieświeże powietrze itp. Stereotypy krążą.
Stereotypy to właśnie brud, smród i spaliny, biedne familioki itd. Wystarczy parę dni w Katowicach spędzić, by stwierdzić, że to miasto pod względem infrastruktury i fajnych mieszkańców naprawdę daje radę

A ja słyszałam, że Katowice to miasto natury. Znajdują się tam rezerwaty przyrody, zespoły przyrodniczo-krajobrazowe, parki i mnóstwo lasów, a to oczywiście zachęca do odwiedzin tego miasta i aktywnego spędzania tam czasu.