Forum Katowice
Co studiujecie? - Wersja do druku

+- Forum Katowice (http://www.forumkatowice.com.pl)
+-- Dział: Katowice (/forum-1.html)
+--- Dział: Uczelnie wyższe (/forum-6.html)
+--- Wątek: Co studiujecie? (/thread-46.html)

Strony: 1 2 3

RE: Co studiujecie? - padinka11 - 08-26-2013 02:02 PM

Ja studiuję pielęgniarstwo na Śląskiej Wyższej Szkole Zarządzania w Katowicach i jestem baaaaaardzo zadowolona Uśmiech Martwiłam się, że sobie nie poradzę ze stresem, bo to odpowiedzialny zawód, ale w szkole duży nacisk położony jest na praktykę Uśmiech Dobra atmosfera, fajni ludzie... Nie powiem, że jest lekko i przyjemnie i nie trzeba się uczyć, ale to akurat dobrze. Przynajmniej mam pewność, że będę dobrze przygotowana do pracy. Także polecam Oczko

RE: Co studiujecie? - natka - 08-28-2013 11:10 AM

Ja też na Ziętku, tylko zarządzanie Język Niby popularny kierunek, ale dobrze mi tam jest. Fajne podejście do studentów przede wszystkim Uśmiech

RE: Co studiujecie? - tomassso - 08-30-2013 01:37 PM

Ja właśnie żałuję, że nie poszedłem na SWSZ... Wielu moich znajomych z LO się wybrało i widzę teraz jaka jest różnica między naszą wiedzą. Już teraz wychodzi, że mają lepszy start w szukaniu pracy, część już nawet pracuje. Ja jestem po UŚ i rozglądam się już za jakimiś podyplomówkami, bo inaczej będzie kiepsko :/

RE: Co studiujecie? - ezard - 09-06-2013 11:30 AM

A ja na studia nie poszedłem i nie żałuję. Uważam to w dzisiejszych czasach za stratę czasu. Wolałem iść do pracy.

RE: Co studiujecie? - anulka1527 - 09-10-2013 03:42 PM

ja również zrezygnowałam ze studiów. Uważam, że nie raz można znaleźć lepszą pracę bez marnowania kilku lat na tytuł magistra. Bardziej jestem przychylna do robienia jakiś szybszych kursów i szkoleń, które można zdobyć w kilka tygodni, miesięcy i poszerzać swoją wiedzę na różne tematy a nie przez kilka lat interesować się i uczyć tylko jednym na którym studiuję.

RE: Co studiujecie? - anulka1527 - 09-12-2013 10:10 AM

ja również nie zdecydowałam sie na studia ale wciąż szukam szkoły policealnej bo sądzę, że to mniejszy koszt jak szkoła wyższa. Więc czy ktoś mógłby polecić mi jakąś szkołę w Katowicach? chodzi mi o kierunek zaoczny bo w tygodniu pracuje, najlepiej bezpłatny.
Widziałam takich nawet kilka w szkole gowork, ale nie wiem czy sie zapisywac? Polecacie cos?

RE: Co studiujecie? - alan - 09-13-2013 02:37 PM

Ja studiuję transport i logistykę na SWSZ. Według mnie to najlepsze studia, jakie mogłem wybrać. Poziom wysoki, z zajęć wynoszę bardzo dużo. W czasie studiów nawet udało mi się znaleźć pracę w tym kierunku. Także według mnie warto jednak pójść na jakąś uczelnie, a nie rezygnować z niej i iść od razu do pracy. Studiując też można bez problemu pracować Uśmiech Zawsze z tytułem magistra ma się większe perspektywy na wyższe stanowisko.

RE: Co studiujecie? - piotr87 - 09-16-2013 11:11 AM

Ja już po, ekonomia z specjalizacją w marketingu, tyle osób mówi ze nie warto, a ja jestem zadowolony bo pracuje na własny rachunek i współpracuje z wieloma fajnymi agencjami marketingowymi.

RE: Co studiujecie? - mektra - 10-17-2013 03:19 PM

Widzę, że jest trochę osób z Ziętka Uśmiech ja tam robię menedżer projektów europejskich na magisterce Uśmiech

RE: Co studiujecie? - Ginewra88 - 10-17-2013 06:12 PM

Geodezja AGH, bardzo fajne studia i nie żałuję wyboru Uśmiech Tylko wątroba powoli siada ;p