![]() |
Co inni mówią o Katowicach? - Wersja do druku +- Forum Katowice (http://www.forumkatowice.com.pl) +-- Dział: Katowice (/forum-1.html) +--- Dział: Historia miasta (/forum-2.html) +--- Wątek: Co inni mówią o Katowicach? (/thread-54.html) Strony: 1 2 |
Co inni mówią o Katowicach? - Pasikonik - 01-08-2013 09:08 PM Czy kiedyś ktoś Wam mówił, z czym kojarzy sie to miasto, że kiedyś był i wspomina miło, bo...? Jestem ciekawa, jak inni widzą nasze miasto. RE: Co inni mówią o Katowicach? - polka00 - 01-10-2013 02:36 PM Moja koleżanka kiedyś mnie odwiedziła i zachwycała się niesamowicie. Powiedziała, że może to nie jest najpiękniejsze polskie miasto, ale jest cudowne ![]() RE: Co inni mówią o Katowicach? - Cukierek - 01-10-2013 07:49 PM Ja często słyszę opinie od osób, które nigdy nie były w Katowicach, że brudno, szaro, ponuro... A w każdym mieście można znaleźć i ładne, i brzydkie miejsca. ![]() RE: Co inni mówią o Katowicach? - eliza - 01-11-2013 12:43 PM o tym,że brudno szaro i ponuro to i ja słyszałam. dodatkowo jest wielkie zdziwienie, że w podstawówce na przyrodzie mówili o smogu i w ogóle, że kopalnie to pewnie pył wszędzie i ludzie chodzą czarni jak murzyni ![]() RE: Co inni mówią o Katowicach? - Gumobucik - 01-15-2013 11:01 PM O tak,też się z tym spotkałam! Wszyscy myślą,że tu górnicy chodza po ulicy i tylko im mydło kupowac i dawac w prezencie ![]() RE: Co inni mówią o Katowicach? - Lucyna - 08-02-2013 01:47 PM A ja zawsze słyszałam pozytywne opinie o mieszkańcach, że to są bardzo otwarci i uprzejmi ludzie, aż serce rośnie ![]() RE: Co inni mówią o Katowicach? - roman - 09-28-2013 03:58 PM Ostatnio gościłem znajomych i mieli bardzo negatywne odczucia o Katowicach, chociaż nigdy tu nie byli. Ale po dwóch dniach stwierdzili, że to jedna fajne nowoczesne miasto ![]() RE: Co inni mówią o Katowicach? - Mroczek - 09-29-2013 08:09 AM A ja się właśnie spotkałem z opinią, że jest tu brudno, nieświeże powietrze itp. Stereotypy krążą. RE: Co inni mówią o Katowicach? - Borewicz_incognito - 10-03-2013 09:27 AM Stereotypy to właśnie brud, smród i spaliny, biedne familioki itd. Wystarczy parę dni w Katowicach spędzić, by stwierdzić, że to miasto pod względem infrastruktury i fajnych mieszkańców naprawdę daje radę ![]() RE: Co inni mówią o Katowicach? - lifeisgood - 10-13-2013 09:14 PM A ja słyszałam, że Katowice to miasto natury. Znajdują się tam rezerwaty przyrody, zespoły przyrodniczo-krajobrazowe, parki i mnóstwo lasów, a to oczywiście zachęca do odwiedzin tego miasta i aktywnego spędzania tam czasu. |